Er det framtid i multimedial kvalitetsjournalistikk?

18 mar

Er det lønnsomt å drive undersøkende journalistikk på nettet, og skal man i det hele tatt drive med det på nett? Debatten begynner å tilta i norske medier om dette, og da kalles det gjerne kvalitetsjournalistikk. Hva som er forskjellen på kvalitetsjournalistikk og vanlig journalistikk er ikke lett å vite. Men, det er nærliggende å tro at de som snakker om kvalitetsjournalistikk mener dyptpløyende, undersøkende journalistikk – mens klipp og lim ikke er det.

Uansett, jeg (Ståle) befinner meg i New York om dagen, og hadde i dag et interessant møte med Alan Stoga, grunnleggeren av det heldigitale flashbaserte magasinet FLYP. Stoga er overbevist om at papiravisene kommer til å forsvinne med tiden («Why should we keep on cutting down trees?). Han har i nesten tre år drevet det meget gode og heldigitale magasinet, men måtte til slutt innse at han trolig var litt for tidlig ute med konseptet. Pengene har tatt slutt, og nå må han i en periode jobbe kommersielt mens han venter på å starte opp igjen.

Og det er klart at når man ser hvordan saker som denne og denne kan presenteres ved å bruke en multimedial palett, så er det imponerende. Nå er det slik at vi som har jobbet på nettet en stund lenge har drømt om at det er nettopp slik FLYP har jobbet, som det bør jobbes for å få maksimum ut av nettets muligheter.

Det er jo derfor litt trist at FLYP måtte kaste kortene – men stadig billigere og bedre software gir håp om at slike typer magasiner kan overleve framover.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: