På jakt etter powerpoint filer?

12 mar

SlideFinder ble lansert i fjor sommer. Det er en svensk søkemotor som spesialiserer seg på å finne powerpoint filer. Det går fint å søke etter powerpoint filer (.ppt) i Google og andre søkemotorer men presentasjonen av treffene er bedre i SlideFinder. Og ikke minst så er navigeringen enkel og grei. Nå har de lansert et eget søk etter powerpoint filer fra universiteter. Per dags dato så er 26 norske høyskoler og universiteter blitt indeksert. Du kan søke etter presentasjoner på over 20 forskjellige språk fra 600+ universiteter.

Ellers på Slidefinder finner man presentasjoner fra Mikroflyklubben om meterologi til Aftenposten som forteller Norges Idrettsforbund hvordan NIF skal få oppmerksomhet i media.

Reklamer

2 kommentar to “På jakt etter powerpoint filer?”

  1. Tord mars 16, 2010 kl. 12:52 pm #

    Både slidefinder og bruk av filetype:ppt begrenser søket rent teknisk til powerpoint-filer, og forholder seg derfor ikke til om noe er en presentasjon eller ikke. Dette er en svakhet som blir stadig mer relevant å være klar over siden presentasjoner i økende grad deles på nettsteder som slideshare.net. Her lastes ppt-filen opp og gjøres om til en flashfil, som dermed ikke blir funnet av google og slidefinder. Derfor kan det være lurt å prøve et site:slideshare.net-søk i tillegg.

    • graverne mars 23, 2010 kl. 10:41 am #

      Godt poeng!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: