Ga UD lobbyråd for 30.000

18 feb

Utenriksdepartementet ønsker tydeligvis en proffere kommunikasjonsstrategi for å fremme norske interesser i USA – og er villige til å betale for det. I september 2009 inngikk UD en avtale med det Washington D.C-baserte kommunikasjonsfirmaet West Wing Writers.

Rammene for avtalen inkluderer assistanse til norsk UD i USA i forhold til strategisk kommunikasjon, assistanse og omskrivning i forhold til taler og kronikker, og annet publisert materiale av interesse for UD. Det viser offentlige dokumenter i USA.

Og for de som husker tv-serien med samme navn, så består firmaet West Wing Writers av nettopp tidligere taleskrivere for blant annet president Bill Clinton og nåværende visepresident Joe Biden – såkalte West Wing Writers i amerikansk politisk sjargong.

Firmaet jobber med taleskriving for blant annet den britiske statsministeren Gordon Brown, og samarbeider også med dronning Rania av Jordan.

UDs hovedkontakt i firmaet er partner i selskapet, Vinca LaFleur. Hun arbeidet tidligere tett med president Bill Clinton, og har blant annet fått æren for hans kjente tale i Belfast i 1995.

Høsten 2008 deltok hun på Grosvold på NRK sammen med statsminister Jens Stoltenberg. I dette klippet berømmer hun statsministeren for hans taler, og sier han ikke trenger noen gode råd. Hun var da i Norge for å holde foredrag.

Den 19. oktober 2009 mottok hun 5000 dollar (i underkant av 30.000 norske kroner etter dagens kurs) for et halvdagsseminar West Wing holdt for ansatte ved det norske generalkonsulatet i New York, ti dager tidligere.  Se listen over de ansatte ved generalkonsulatet her.

Formålet med seminaret var å gi de ansatte gode råd og teknikker for mest mulig effektiv kommunikasjonsplanlegging rettet mot amerikanske myndigheter og offentlighet.

Ifølge amerikansk offentlighetslov er utenlandske myndigheter og eventuelle amerikanske partnere de har, pliktige til å offentliggjøre hvem de jobber sammen med, hvilke oppdrag som utføres, og hvor mye penger som betales i forbindelse med aktiviteter som kan tenkes å påvirke opinionen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: