Wikileaks ligger nede

28 jan

Nettstedet Wikileaks sliter med økonomien, og er helt avhengig av donasjoner for å kunne fortsette. Kun tre år etter at nettstedet, der anonyme varslere og andre kunne publisere informasjon av avslørende og avdekkende karakter, kan det nå altså gå mot slutten. Kun en forside, der man ber om donasjoner er nå tilgjengelig.

Siden starten har det blitt postet flere millioner dokumenter om blant annet overgrep og korrupsjon tidligere ukjent for offentligheten. Informasjonen på sidene har produsert flere skup blant annet om korrupsjon begått av familien til Kenyanske Daniel Arap Moi og om prosedyrer for Guantanamo Bay. I tillegg ble informasjon fra presidentkandidat Sarah Palins hackede Yahookonto publisert på Wikileaks.

Nettstedet har blitt hyppig omtalt også i norsk presse, og senest i august 2009 hevdet konstituert generalsekretær Gro Skaaren-Fystro i Transparency International Norge, gjennom Klassekampen at nettstedet kan være den siste utveien for varslere til å få ut informasjon de ellers ikke kommer ut med.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: