Litt mer klikkhoreri og vakre mennesker

21 des

Beklager forsinkelsen på denne lille oppfølgeren til denne posten. Det tok litt tid før vi hørte fra både pr-byrået i London samt Robert Hintze i selskapet som står bak beautifulpeople.com. Svaret vi fikk fra Hintze, eller rettere sagt, han svarte vel ikke på spørsmålene men kopierte oss på en e-post til pr-byrået hvor han legger ut i store ord om de videre planene for selskapet. Og ja, noen sarkastiske bemerkninger om media fikk han også inn i svaret.  Vi sendte noen spørsmål tilbake samme dag. Vi har ikke hørt noe siden 8. desember.

Det var vel ingen som fulgte opp saken så vi tok nå en titt på regnskapene og vi da. Forbeholdet vi har er at Hintze ikke svarer på spørsmål om det ene holdingselskapet som vi foreløpig ikke har funnet noe regnskapsinformasjon på.

Stavanger Aftenblad intervjuet Robert Hintze, en av de som står bak nettsiden. Ifølge Aftenbladet sier Hintze at de ikke tjente noe de tre første årene fra 2002 til 2005 mens selskapet i 2007 tjente 25 millioner kroner. I sitt svar til våre spørsmål sier Hintze at han fortalte Aftenbladet om en investering på 25 millioner for 15 prosent av selskapet. (Hele svaret ser du helt nederst)

Vi har som sagt ikke vært igjennom hele selskapsstrukturen men en liten sjekk i foretaksregistere i Danmark, England og USA reiser ytterligere spørsmål om dette stemmer. ByteStorm Limited er registrert i Storbritannia. I følge årsrapporten for 2008 så var selskapet ”dormant” (inaktivt) og hadde ingen eller lite inntekt. Det står videre at selskapets kortsiktige gjeld på 6432.00 pund er til People Network ApS, et dansk selskap. Den summen ser ut til at har økt til 6552.00 pund i 2009. Det er direktør Kasper Hjorth som har skrevet under årsrapporten på vegne av ByteStorm Limited.

I USA så er det britiske Greg Hodge som er ansvarlig for driften i følge en rekke nyhetsartikler og tidligere pressemeldinger fra selskapet. Selskapsformen er limited liability corporation og Beautiful People LLC er registrert i Los Angeles, California. Selskapet står i navnet til den sørafrikanske modellen og skuespillerinnen Genevieve Maylam, kona til Greg Hodge.

People Network ApS er registrert i Det centrale virksomhedsregister (CVR), Danmarks svar på Brønnøysundregistrene. Styret består av Kasper Hjorth, Kasper Lausen og Robert Hintze. I følge årsrapporten for selskapet så har fire holdingselskaper minimum 5 prosent av aksjekapitalen eller stemmene i People Network: Hjortenfeldt Holding ApS, Kasper Lausen Holding ApS, Hintze Holding ApS og J.J. Invest Group Limited.  De tre førstnevnte har alle en andel på 31,67 prosent hver.

I People Networks revisjonsberetningen for 2007 og 2008 fikk selskapet kritikk for at det var ”anført lån til selskabets ledelse i strid med anpartsselkabslovens § 49.”

”Selskabet har tapt anpartskapitalen, men er efter regnskabsåret tilført likviditet fra anpartshaverne. Selkabets anpartskapital forventes forhøjet i 2009 ved tilførsel af i alt kr. 14 mill. jævnfør ledelsens årsberetning,” står det videre i revisjonsberetningen for 2008.

Regnskapet viser et underskudd på 4 364 389 kroner og en negativ egenkapital på 3 044 987 den 31. desember 2008. De tilsvarende tallene pr. 31. desember 2007 var henholdsvis et underskudd på 1 597 792 kroner og en negativ egenkapital på 4 169 402 kroner.

Holdingselskapet Hjortenfeldt Holding ApS og Kasper Lausen Holding ApS leverte fjorårets regnskap den 30. juni i år. Resultat før skatt for Hjortenfeldt Holding viste et underskudd på 431 671 kroner og en positiv egenkapital på 1 082 778 kroner. De samme tallene for Kasper Lausen Holding var et underskudd på 424 943 og en positiv egenkapital på 1 059 867 kroner.

Robert Hintze Holding ApS sendte inn sitt siste regnskap til det danske foretaksregisteret den 25. juni i fjor. Selskapet er under tvangsoppløsning men viste et overskudd i sitt første og siste regnskapsår i 2007 på 1 357 810 kroner. Selskapet som heter Hintze Holding ApS i registeret står med en Thomas Hintze som ansvarlig person, bosatt i Århus. Dette selskapet har også en annen revisor. Vi har foreløpig ikke funnet noen forbindelse verken mellom de to selskapene eller Thomas og Robert Hintze.

J.J. Invest Group Limited er det litt vanskeligere å finne informasjon om. Det var et selskap som het JJ Invest Limited registrert i Storbritannia men det ble oppløst den 24. mars i år. Investeringsfirmaet JJ Investment Group Limited i Sveits har et navn som ligner men det ser ikke ut til at det er noen forbindelse der. Hvis det er noen som vet hvilket land J.J. Invest Group Limited er registrert i så gi gjerne et lite livstegn. Vi fikk aldri noe svar på det fra Robert Hintze.

En takk til Dun & Bradstreet som gjorde et søk i sin globale foretaksdatabase etter J.J. Invest Group Limited. Det ga lite eller ingen resultater men det hadde vært litt enklere hvis vi visste hva JJ stod for. Er det noen som har tilgang til Lexis Nexis eller Hoover’s så hadde vi satt pris på et søk for å se om noe dukker opp i de registerne.

Vår første forespørsel ble sendt 23. november med en oppfølging den 8. desember. Under er e-posten Robert Hintze sendte til PR-byrået med kopi til oss den 8. desember:

Fra: Robert Hintze
Sendt: 8. desember 2009 12:57
Til: Miki Haines-Sanger
Kopi: Andre Verløy
Emne: Re: Beautifulpeople.com inquiry

Hi Miki

I havent read the actual story that Stavanger Aftenblad posted, but what I told the journalist was that we had an investment of aprx. DKK 25 million  for 15 % of the company. The investment has been paid in rates beginning in 2006 and we still are to get a payment of dkk 3 mill. before all has been paid up. The payment has been done through some of the companies that the journalist mentions, so if he knows how to do his job, he should be able to add up all the numbers and realize that what he thinks is a hoax statement is the plain truth.. 🙂

The controversial aspect of the concept of BeautifulPeople often provokes journalists to go on a rampage to find the smallest leak in the hull, in hope to manifest their personal outrage through a «revealed» article. We have seen this tendency in several markets around the world. Its great PR, especially when we proof them wrong 😉

I look forward to see your top 12 list out of all the candidates for the BP Calendar Girls that I forwarded this morning. When will this go out?

Also have you made a draft for the «BeautifulPeople are the loneliest in world» release? I will be flying to Toronto next week and I look forward to kick off our next PR push.

Last but not least, what is the status on all the BP TV shows and series in the UK?
I have a very interesting topic to discuss with you. We are in the process of creating a BP TV series for our new upcoming web channel, «BeautifulPeople web channel». The first series will take place in London. (Basically members vote on the site which other hot members they want to see on TV having a crazy night out in London at the hottest night club. Everything included.) The format contains a lot of other themes and hooks, but we can discuss this over the phone.

Have a great day.

Robert

Ståle og jeg gleder oss litt til kalenderen…

Reklamer

Én kommentar to “Litt mer klikkhoreri og vakre mennesker”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Beautiful journalistikk - Anders Brenna - juni 20, 2011

    […] Les også hva Graverne ved IJ skrev om Beautifulpeople.com. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: