Forbereder neste dronning

4 des

For noen uker siden la vi ut en sak om at Kongehuset har «tatt helt av» når det gjelder å registrere nettadresser hos Norid. Mellom april og oktober hadde Det Kongelige Hoff registrert 11 nye nettadresser.

Og trenden fortsetter. Siden vår siste sjekk  har Hoffet registrert tre nye domener, alle i slutten av november 2009. Mest interessant er det vel at kronprinsesse Mette-Marit nå også er dronningmette-marit.no – i hvert fall på nettet!

Dersom man sjekker hvem som eier nettadressen http://www.dronningmettemarit.no, uten bindestreken, finner vi at det er den administrative enheten «Åpent slott«, som blant annet har ansvaret for omvisningene på Slottet. Og i perioden mellom 5. – 15. oktober i år har denne enheten registrert 16 nye domener, inkludert kongolav.no og dronningingrid.no.

En morsom og interessant sidesak i den forbindelse er at vi blant de 16 nye domenene også finner nettadressen sverremagnus.no. Denne ble i sin tid snappet av domenegrossisten Karl-Oskar Fosshaug rett foran nesen på Kongehuset, da det ble kjent at den da nye, lille prinsen skulle hete nettopp – Sverre Magnus.  Vi holdt et Digital sporhundkurs i Aftenposten den dagen, og her er saken som kom ut av den oppdagelsen.

Fosshaug inngikk rettslig forlik i 2007, der han ga fra seg blant annet nettadressene miracraig.no og moodsofnorway.no.

Etter å ha søkt litt har ikke vi funnet noe som tyder på rettslig aktivitet mellom Kongehuset og Fosshaug. Det kan derfor være interesant å finne ut av hvordan det nå har seg at Åpent slott har sikret seg dette domenet.  Vi tar gjerne kommentarer og tips dersom noen finner ut av dette.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: