iam.no eller ikke…

18 nov

Vi overdriver ikke hvis vi sier det har blåst litt (flere saker her) rundt nettstedet iam.no i høst. Vi skal la personvern diskusjonen ligge her og nå. Dessuten er skattetall og fødselsdato nå fjernet.

For journalister så er det jo et nyttig verktøy hvis mye er samlet i samme søkemotor. Rett etter lanseringen så tok vi en liten testrunde. Vi har kjørt en ny runde nå de to siste ukene. Testen var ikke mer avansert enn at vi søkte på ca. 20 personer. Ikke all verden men det gir jo en følelse av om dette er noe å bruke tiden på. Det var en god blanding av venner, kolleger, tidligere kolleger, kjente og ukjente journalister osv. Blant disse er det noen som legger igjen mange spor på nettet. Noen er mer aktive brukere av sosiale medier. Andre har såvidt fått med seg at dette Internettet som det så fint heter ikke er noe døgnflue. Også søkte vi på oss selv. Selvsagt. Det er jo alltid like morsomt. Og som regel like skuffende.

iam.no er enda et bevis på at det er søkemotorene som er «idiotene». Man må bruke hodet når man søker som vi sier på kurs. Det skuffende for oss er hvor få relevante treff vi fikk. Det er jo det iam.no markedsfører. At den skal gi relevante treff. De får få litt slingringsmonn i oppstarten men fjerner man norsk adresse og telefonnummer så gir nettsteder som pipl.com og spokeo.com bedre og relevante treff enn iam.no. Til og med whostalkin.com som hovedsakelig er ok på bloggtreff virker mer relevant. Vi blir jo overrasket hvis iam.no ikke har sett mot pipl.com og lignende nettsteder i utviklingen.

iam.no bruker Google så helt til slutt: Det er litt merkelig når man søker på navn at iam.no ikke klarer å plukke opp akutt aksent (á). Et helt vanlig Google søk klarer det.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: