Noen nyttige verktøy

15 jun

Disse er sikkert kjent for noen av dere men siden disse verktøyene ikke er helt mainstream så får de en liten plug her.

En enkel måte å dele lenker og samarbeide med andre på er via Drop.io.

Changedetection.com er verdt en titt for de som er interessert i å overvåke endringer på en nettside.

Writeboard.com er et alternativ til GoogleDocs. En av de beste funksjonene med Writeboard er spor endringer. Det er likt det som er i Word. Lett å bruke og oversiktlig hvis det er flere som redigerer samme dokument slik at du vet hvem som har gjort hva.

Many Eyes er ikke helt nytt men verdt å merke seg. Det blir brukt litt her i landet også. Digi.no brukte blant annet verktøyet i sin dekning av statsbudsjettet i 2008.

Swivel er et nytt sted som fortsatt er litt «rough around the edges» som utviklerne sier. Her kan du laste opp data. Du kan kopiere fra en hjemmeside eller du kan for eksempel laste opp regnearket ditt. I tillegg så kan du finne en del gode ideer her.

De siste årene har det kommet flere søkemotorer som fokuserer på personsøk og søk i sosiale nettverk. Alle legger vi igjen spor om det er på en blogg, Twitter, et debattforum osv.

Pipl, 123people.com og IceRocket har vært med en stund. Sistnevnte har nok sin styrke på bloggsøket av sine tjenester. En liknende og litt nyere tjeneste som er verdt å ta en ekstra titt på er Spokeo.  Den søker 43 sosiale nettverkstjenester. Etablert av studenter på Stanford i 2006, Spokeo skiller seg ut ved at du bare kan søke på brukernavn og e-post siden det er den identiteten man ofte skjuler seg bak. Oppdateringen varierer men utviklerne sier at det er fra tre timer til et par dager.

Du kan søke på tre forskjellige måter:

E-post: olanordmann@olanordmann.com

URL: http://www.facebook.com/olanordmann

Brukernavn: olanordmann

I en sammenligning jeg gjorde med lignende tjenester så ligger Spokeo hakket foran. Definitivt verdt tiden det tar for en prøvetur. Den krever at du skaffer deg et login og passord.

– André

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: