IT-ansvarlige

15 jun

Ikke for å henge ut en yrkesgruppe men vi på IJ merker jo ofte frustrasjonen til journalister og redaktører når vi har bedriftskurs. Det er ingen eller lite fleksibilitet å spore når det gjelder dataverktøy. Jeg husker selv hvor mange hindre jeg måtte igjennom i NRK for å få bruke andre nettlesere enn Internet Explorer samt få Access på PCen. En intetanendevikar i dataavdelingen ble etterhvert min redning i NRK.

«Gledelig» var det derfor å se at kolleger over hele verden sliter med det samme. Min tidligere kollega Aron Pilhofer var oppgitt over holdningen i it-avdelingen i The New York Times og slo seg sammen med flere redaktører og gjorde et lite opprør. I Seattle Times så fikk redaktør Cheryl Phillips nok av en litt for trangssynt it-avdeling. Hun begynte å jobbe med eksterne servere. Det virker som de fleste it-avdelinger ikke helt har forstått at de jobber for en nyhetsorganissjon. Så var det sagt.

– André

Reklamer

Én kommentar to “IT-ansvarlige”

  1. Vegar Bakken juni 17, 2009 kl. 3:44 pm #

    Snodig det der, André.

    Har jobbet med samme problemstilling, i en slik avdeling, i et stort selskap. Hvis du summerer opp alle systemer en bedrift bruker, og kravet til oppetid, sømløs kommunikasjon mellom disse, brukerstøtte etc – så har du utfordringen til en IT avdelingen. Altså man skal ha ekspertise på alle løsningene. Og alle løsningene kan ha hver sin GURU som er relgiøst opptatt av «sitt» fag og «sine» servere.

    Kanskje det er akkurat det som er problemet? En kjede med interne konflikter, og du og ditt ønske er ytterst i kjeden? Det at kommunikasjonsutfordringen handler om mennesker, og menneskers lidenskap og evnen, eller den manglende, til å være løsningsorientert – eller for å være litt stygg. Man får negative svar fordi det er mangel på kompetanse for å utføre det man ber om?

    Ikke vet jeg, men det er en stund siden folk gikk fra skrivemaskiner til datamaskiner, og det er ikke rent sjelden det finnes folk som sitter i et annet landskap enn IT-gutta som har mest peiling.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: