En samtale med Woodward

13 jun

Journalist Bob Woodward og tidligere redaktør Leonard Downie pratet om journalistisk ansvar og det å grave dypere i Baltimore. Forsåvidt interessant men lite nytt. Vi kan vel eniges om at Woodward er bedre kjent som journalist enn som en inspirerende foredragsholder. Downie var ansvarlig redaktør i The Washington Post fra 1991 til 2008 men tilbrakte totalt 44 år i avisen. Det eneste han ikke jobbet som var vel avisbud. Tilsammen så kom det lite nytt og konkret ut av seminaret.

Begge to tok selvkritikk på at avisen ikke gikk dypere inn i materien før Irak-krigen. Woodward la seg også litt flat for at han ikke var litt tøffere i bøkene om Bush regjeringen. Hva han konkret mente med det fikk de i salen ikke akkurat vite. Litt kred for at han stilte 500 spørsmål bare i den første boken får han da.

Downie mener at bransjen aldri vil få en finansieringsmodell like dominerende som annonser. Det var vel ikke en bombe selvom flere deltakere gikk i baren etter dette sammenlignet med andre seminarer. Det må flere alternativer finansieringalternativer på banen. Ærlig talt så ble vel ikke de i salen noe særlig klokere men to hyggelige karer er det jo.

-André

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: