IRE i Baltimore

12 jun

Første dag på den årlige konferansen til Investigative Reporters & Editors er over. Som på alle konferanser så er det litt varierende kvalitet når det gjelder forelesere. Det som er positivt er at av de IRE konferansene jeg har vært på så er det utrolig mye positiv energi her tatt i betraktning den økonomiske situasjonen i mediebransjen her borte. Av de mellom 700 og 800 som har meldt seg på så er det mange som i år har betalt turen av egen lomme.

Den første dagen på konferansen er en kortversjon av CAR konferansen som avholdes tidligere på våren. Det er mye fokus på datastøttet journalistikk, statistikk, programmering og analyse av sosiale nettverk (og da tenker vi ikke på Kevin Bacon for de av dere som er oppegående på popkultur referanser).

Flere av foredragene i dag har handlet om analyse av personers nettverk. Dette er forsåvidt ikke så altfor nytt men det er fortsatt mer utbredt på denne siden av dammen enn f.eks i Europa (med et par hederlige unntak).

Visualiseringen av nettverkene egner seg godt for nett men et av de mest utbredte analyseprogrammene, Ucinet, egner seg dårlig for grafisk presentasjon så det må da gjøres manuelt. Ucinet er et av de mer brukte programmene på området selvom det også er begrensninger på hvor mye data programmet kan behandle. Det er relativt enkelt å lære seg å bruke, vel å merke hvis man kan litt Excel og tar seg tid til å lese brukermanualen.

ProPublicas analyse av tidligere finansminister Paulson, «Degrees of Hank Paulson«, er et bra eksempel på innhenting av data samt en fin visuell presentasjon.

Dallas Morning News lagde denne analysen av et lovforslag i delstatsforsamlingen i Texas.

Ta også en titt på Muckety og NNDB.

IRE har en bra samleside om Social Network Analysis.

Andre nyttige lenker:
UCINET
International Network for Social Network Analysis
Robert Hannemans Introduction to social network methods (for de mer avanserte)

-André

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: